hero-alt

Warmtepomp

Warmtepompen

De warmtepomp is de meest veelbelovende duurzame installatie die een bijdrage levert aan het verduurzamen van onze maatschappij. Of een warmtepomp bij uw situatie past is afhankelijk van uw woning en behoeftes. Voordat we een warmtepomp kunnen adviseren, zijn er een aantal vragen te beantwoorden. Aan de hand van die antwoorden, kunnen wij een gedegen advies uitbrengen.

  1. Hoe goed is uw huis geïsoleerd?
  2. Is er lage temperatuurverwarming aanwezig?
  3. Is er ruimte om de installatie te plaatsen
  4. Wat is uw budget?

Vervolgens zijn er de volgende typen warmtepompen die toegepast kunnen worden.


Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is geschikt voor woningen die redelijk zijn geïsoleerd en waar lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of convectoren aanwezig zijn. De cv-ketel blijft bij dit systeem een rol spelen en ondersteunt de warmtepomp als het buiten te koud is om het binnen, voordelig aangenaam warm te krijgen. Afhankelijk van de isolatie, geeft de warmtepomp tot aan het vriespunt een hoger rendement dan de cv-ketel. Uiteraard is dat mede afhankelijk van de isolatie en warmte afgiftebron. De cv-ketel verzorgt het warm tapwater.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp haalt de warmte, met een buiten unit, uit de buitenlucht. Deze warmte wordt afgegeven aan de lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of convectoren. De lucht-water warmtepomp gebruikt stroom en het is aan te raden om de stroom duurzaam op te wekken, om zo nog meer energie te besparen. Het is bij dit type warmtepomp belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is.

Brongebonden warmtepomp

Bij de brongebonden warmtepomp wordt er een diepe bron geboord. Deze warmtepomp haalt de warmte uit de grond en is dus minder afhankelijk van weersomstandigheden. Door het boren van de bron, is deze warmtepomp duurder dan een lucht-water warmtepomp. Deze warmtepomp geeft een hoger rendement. De grondgebonden warmtepomp wordt voornamelijk toegepast bij nieuwbouw woningen en in mindere mate bij renovatie. Het is bij dit type warmtepomp belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is.

Afspraak maken?

Wilt u meer meten? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs via onderstaand formulier. Een vrijblijvende offerte aanvragen kan natuurlijk. Vul dan onderstaand uw wensen in en indien mogelijk graag een foto van de meterkast en het dak bijvoegen.

Een afspraak maken

  • Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies